onsdag 28. januar 2015

Granola med tørkede frukt, nøtter og lønnesirup


Her har du enda en oppskrift på granola eller på godt norsk frokostblanding. Denne gangen med masse frukt, nøtter og god smak av lønnesirup. Denne blandingen er sprø og godt stekt - kjempegod sammen med yoghurt eller biola. Kanskje et litt sunnere alternativ til sjokolade og kaker hvis du plutselig får lyst på noe godt en kveld? :)
Du trenger:

1 l havregryn
2 dl kokosflak eller kokosmasse
1 dl mandler, i skiver
1 dl pecannøtter, hakket
1 dl pistasjnøtter, hakket
1 dl muscovadosukker
4 ss gresskarkjerner
4 ss solsikkekjerner
1 dl lønnesirup
1 dl vann
1/2 dl rapsolje
1 dl tørkede tranebær
1 dl rosiner
1 dl tørkede aprikoser

Sett stkeovnen på 140 grader.

Bland sammen havre, kokos, mandler, nøtter, sukker, gresskar- og solsikkekjerner i en stor bolle.
Bland sammen lønnesirup, vann og olje i en annen bolle.
Hell sirupblandingen over havreblandingen og rør godt.

Fordel massen jevnt i en bakepapirkledt langpanne.
Stek midt i ovnen i 30 minutter.

Ta langpanna ut av ovnen. Rør godt.
Sett inn i ovnen igjen og stek i ca 30-40 minutter til eller til blandingen er gyldenbrun og begynner å bli sprø.

Rør inn tørkede frukt og avkjøl helt.
Oppbevar blandingen i en tett boks. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...