torsdag 29. januar 2015

Gulasj

 
Gulasj er en fantastisk enkel og god ungarsk gryterett, som blir ekstra god hvis du lar den putre lenge. Da blir kjøttet mørt, det vil komme mer sødme fra tomatene og du vil få en helt annen opplevelse. Lag denne en søndag, gjerne en dobbel porsjon så du har middag til mandag også, og ikke stress! :)

Til 4 trenger du:

1 kg storfekjøtt, i biter
olje til steking
salt og pepper
2 gule løk, i båter
4-5 hvitløksfedd, hakket
3 bokser hakkede tomater
5 dl buljong
3 røde paprikaer, i biter
3 ts paprikapulver
1 ts karve
8 poteter, i biter
vårløk, i skiver, til servering

Ha olje i en stor gryte og brun kjøttet på høy varme. Stek litt kjøtt først før du har i mer.
Krydre med salt og pepper.

Ha i løk og hvitløk og stek alt sammen på middels varme til løken er myk. Pass på at hvitløken ikke blir brent.

Tilsett tomater, buljong, paprika, paprikapulver og karve og kok opp.
La gryta putre under lokk i 1-1,5 time.

Tilsett poteter og la det putre videre under lokk i 30 minutter til.
Smak til med salt og pepper.

Strø over godt med vårløk rett før servering.
Server sammen med godt brød. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...