torsdag 5. februar 2015

Biff med ratatouille og safranris

 
Dagens middag blir denne fargerike og meget smakfulle retten som jeg har skrevet ned på et ark etter å ha sett en eller annen kokk lage den på tv. Det er ikke ofte vi har biff eller generelt større kjøttstykker til middag unntatt kylling og kalkun, men denne retten falt virkelig i smak hos hele familien. Kjøttet var mørt og fint og masse grønnsaker som tilbehør gjorde at vi følte oss ekstra sunne. :)
Til 4 trenger du:
 
700-800 gram mørbradbiff, skåret i 4 skiver
salt og pepper
paprikapulver
en håndfull frisk persille, hakket
1 toppet ts sennep
saften av 1/2 sitron
olivenolje
 
basmatiris
en klype safran
1/2 stiron
 
1 aubergine, i skiver
1 squash, delt i skiver på langs
 
olivenolje
1 rød løk, i biter
1 gul paprika, i store biter
1 rød paprika, i store biter
4-5 hvitløksfedd, grovhakket
2 ansjosfileter
1 toppet ts harissa
litt balsamico
7 dl passata (kan erstattes med hakkede hermetiske tomater)
salt
basilikum, frisk eller tørket
 
yoghurt til servering
 
Start med å steke aubergine og squash i en tørr grillpanne, hvis du har. Alternativt kan du bruke en vanlig stekepanne. Stek på begge sider. Sett til side.
 
Kok ris etter anvisning på pakken, men ha i en klype safran og 1/2 sitron i tillegg.
 
Ha olivenolje i en stekepanne og varm opp.
Ha i løk, paprika og hvitløk.
Tilsett ansjosfileter og harissa og stek noen minutter.
Skjær squashskivene i biter og ha i sammen med auberginen.
Tilsett litt balsamico og tomater.
Krydre litt med salt og strø over basilikum.
La det hele putre på svak varme mens du steker kjøttet.
 
Gni inn kjøttskivene med salt, pepper og parikapulver.
Grill/stek i grillpanne ett minutt på hver side eller til skivene har fått den fargen du ønsker. Ikke bruk noe fett til steking.
Bland persille med sennep og sitronsaft. Ha i olivenolje, litt etter litt, til konsistensen er passe. Ta gjerne en smaksprøve.
Når kjøttet er ferdigstekt vendes det inn i persilleblandingen.
Skjær i tynne skiver.
 
Server kjøttskivene sammen med ris, ratatouille og yoghurt. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...