søndag 1. februar 2015

Gresskarrundstykker

 
Disse rundstykkene er fantastisk gode! Selv mine barn som ikke liker frø og store korn elsket dem. :) Jeg har allerede bakt disse mange ganger, og kan anbefale på det sterkeste. Lag gjerne en dobbel porsjon. Disse er myke og fine dagen etter også. Barna synes det er kjempestas og ta med rundstykker på skolen, og da er det helt greit med salat og grønnsaker inni. :)

Til 8 store rundstykker trenger du:

25 gram gjær
4 dl vann
1 ss olivenolje
1 ts salt
1 dl gresskarkjerner
ca 8,5 dl hvetemel

olje eller sammenvispet egg til pensling

Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt til du har en fin og smidig deig, ca 8 minutter.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i 45 minutter.

Hell deigen over på et lettmelet bakeunderlag og del i 8 emner som du triller til boller.
La bollene etterheve under et bakeklede i ca 40-45 minutter.

Pensle med olje eller egg og strø over noen gresskarkjerner hvis du vil.
Stek rundstykkene ved 200 grader i ca 15 minutter.
Avkjøl på en rist.

God søndag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...