tirsdag 3. februar 2015

La Ribollita


Ribollita er en kjempegod suppe som opprinnelig kommer fra Toscana. Suppen lages gjerne av gårsdagens rester og tørt, gammelt brød, derav navnet Ribollita som betyr "kokt på nytt". Det finnes mange forskjellige varianter av Ribollita. Her får dere min. :)

Oppskriften er til 4:

olivenolje
1 løk, finhakket
1 gulrot, finhakket
3 selleristilker, finhakket
1 purre, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
1 stor potet, i terninger
1 squash, i terninger
rosmarin, timian og salvie (friske eller tørket)
1 rød chili, finhakket
4 dl passata
2 dl rødvin
1,3 l kyllingbuljong
1 savoykal, i strimler
1 boks hermetiske cannellini- eller borlottibønner
salt og pepper

4 tykke skiver landbrød
1 hvitløksfedd

revet parmesan til servering

Ha olivenolje i en kjele.
Surr løk, gulrot og selleri på svak varme til løken er myk.
Tilsett purre og hvitløk og la alt surre videre i noen minutter.
Tilsett potet og squash og surr i noen minutter til.
Ha i urter, chili, tomater, vin og buljong og kok opp.
La suppen småkoke under lokk i 40 minutter.
Ha i kål og bønner og kok i 15 minutter til.
Smak til med salt og pepper.
La gjerne suppen stå og trekke i 30 minutter før servering, evt. natten over.

Rist brødskivene og gni dem inn med hvitløk. Skjær i terninger.

Fordel brødterningene på tallerkener og øs suppen over.
Server med revet parmesan. :)

1 kommentar:

  1. Herlig oppskrift på en nydelig suppe. Er veldig glad i italiensk mat, dette er en suppe som alle er glad i. Italia skuffer aldri..
    Besøk meg gjerne på http://rakefetspleasures.bloggnorge.com/
    Lykke til videre!
    Hilsen
    Rakefet

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...