onsdag 4. februar 2015

Spansk omelett

 
Spansk omelett er en super rett for hele familien. Kjempesmart hvis du har noen kokte eller stekte grønnsaker igjen fra gårsdagens middag. Spansk omelett er nesten som taco - du får barna til å spise grønnsaker! :)

Til 4 trenger du:
 
500-600 gram poteter
1 sjalottløk, hakket
1/3 matgresskar eller 1 squash, i terninger
1/2 purre, i skiver
2 hvitløksfedd, i skiver
1/2 rød paprika, i terninger
2 vårløk, i skiver
8 store egg
1,2 dl melk (8 ss)
salt og pepper
smør til steking
 
frisk persille til servering
 
oliven
tomater, i båter
olivenolje
 
Kok eller stek poteter til de er møre. Avkjøl og skjær i terninger. Dette kan fint gjøres dagen i forveien.
 
Sett stekeovnen på 200 grader.
 
Stek løk, gresskar, purre og hvitløk i smør til løken er myk. Bruk gjerne en stekepanne med et avtagbart håndtak.
Tilsett paprika, vårløk og potetterninger. Stek til potetene har fått litt farge.
Krydre med salt og pepper.
Har du ikke en stekepanne med et avtagbart håndtak heller du grønnsakene i en ildfast form.
 
Visp egg og melk. Krydre med salt og pepper og hell over grønnsakene.
Stek nederst i ovnen i 25-30 minutter eller til omeletten er fast.
 
Strø over persille rett før servering.
 
Bland oliven og tomatbåter i en bolle og ringle over god olivenolje.
 
Server! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...