fredag 5. juni 2015

Havrevafler



Havrevafler er noe jeg har hatt lyst til å lage helt siden jeg smakte på dem hos ei venninne i vinter. I dag var dagen! :) Jeg har søkt etter oppskrifter på nettet, sammenlignet med den gamle oppskriften jeg har (den finner du HER) og laget min egen. Jeg brukte kremfløte i røren fordi jeg hadde en liten kartong som hadde gått ut på dato, ellers hadde jeg brukt melk, men vaflene ble veldig gode med fløte altså. :) Tror faktisk denne oppskriften slo min gode, gamle, noe jeg trodde ikke var mulig. Ungene var SUPERskeptiske da jeg fortalte at jeg skulle lage havrevafler, men jeg hørte ikke en eneste lyd mens de satt og spiste og tilsynelatende koste seg veldig. :) Prøv du også!
Oppskriften er til 16-18 vafler:

4,5 dl lettkokte havregryn (jeg brukte økologiske)
4,5 dl hvetemel
7 toppede ss sukker
1,5 ts bakepulver
1/2 ts salt
1,5 ts kardemomme
1,5 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
6 dl melk (H- eller skummet)
3 egg
50 g smeltet smør

Bland sammen det tørre i en stor bolle.
Tilsett fløte, melk og egg.
Visp alt sammen, gjerne med en mikser, til du har en klumpefri røre. Det går veldig fort.
Tilsett smør.
La røren stå og svelle på kjøkkenbenken en times tid da havregrynene trenger litt ekstra tid. Røren vil være veldig tynn til å begynne med, men kommer til å bli ganske tykk etter hvert.

Varm opp vaffeljernet og begynn å steke. Jeg trengte ikke å smøre jernet med smør i det hele tatt.
Avkjøl vaflene litt på rist før du legger dem på et fat.

Server med syltetøy og rømme og/eller brunost.

God helg! :)

2 kommentarer:

  1. Det høyrest både sunt og godt ut.
    Eg har lagra oppskrifta. Må prøvast :)
    Takk !

    God helg frå Anne-Mari

    SvarSlett
  2. Det ser godt ut. Må prøves!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...