torsdag 1. desember 2016

Julens fruktkake


Denne kaken er supergod! Den inneholder masse nøtter og frukt og smaker helt fortreffelig sammen med en kopp kaffe eller te foran peisen. Det er så mye fiken i den at en blir lurt og tror det er en honningkake. :) Oppskriften fant jeg hos Fru Timian og kan anbefale på det sterkeste!


Til 3 kaker trenger du:

300 g sukker
4 store egg
300 g smør
300 g hasselnøtter
300 g fiken
120 g coctailbær (ett glass)
300 g rosiner
400 g hvetemel
4 ts bakepulver
2 ts kardemomme
1/2 ts kanel
1 dl rømme (lett eller seter)

Sett stekeovnen på 150 grader.
Kle 3 brødformer (1,5 l) med bakepapir.

Start med å piske egg og sukker hvitt.

La mikseren gjøre jobben mens du smelter smøret i en kjele.

Mens mikseren går og smøret smeltes grovhakker du hasselnøtter. Ha nøttene i en bolle,

Hakk fiken og coctailbær, og ha i en bolle sammen med rosiner.
Strø et par ss hvetemel over og bland godt slik at alt er godt dekket med melet for å unngå store klumper i kaken.

Bland resten av melet sammen med bakepulver, kardemomme og kanel.

Vend inn smøret og melblandingen vekselvis i eggedosisen. Jeg brukte en slikkepott til å røre med.
Ha i rømme og rør godt. Har du noen klumper i røren kan du bruke visp og vispe lett. Ikke visp for lenge.

Til slutt har du i hasselnøttene og fruktene. Rør godt.

Fordel kakerøren i formene og glatt til med slikkepott eller skje.
Stek nederst eller nest nederst i 1,5 time.

Avkjøl kakene på rist før du tar dem ut av formene og pakken inn i aluminiumsfolie.
Oppbevar kakene kaldt. De skal holde seg 3-4 uker. Har du ikke kjellerbod eller plass i kjøleskapet kan du fint fryse dem.

:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...