søndag 30. juli 2017

Rømmevafler med havre, med og uten sukker


Disse vaflene har jeg laget veldig mange ganger, men har hverken fått tid til å ta bilder av eller legge ut her på bloggen før nå. Nå var det virkelig på tide. Arket med oppskriften begynte å bli litt slitent kan du si. :)
Denne oppskriften er den beste jeg har prøvd så langt. Gode, tykke vafler med litt crunch er det beste jeg vet om. Disse kan du lage med og uten sukker, med og uten havre, siktet hvetemel kan erstattes med et grovere mel og du kan også tilsette revet ost og/eller strimlet skinke, og vipps har du sunnere vafler til frokost eller lunsj. Vel, litt sunnere :) :) :). Mulighetene er mange!

Oppskriften er stor (til 5-6 sultne voksne):

6 store egg
3 dl sukker eller 4 bananer most med en gaffel (dropp sukker/bananer hvis du skal lage vafler med ost/skinke)
1 l H-melk
1 boks seterrømme
500 g hvetemel (du kan også bruke sammalt mel, spelt går også veldig fint)
400 g havre (kan erstattes med ca 500 g mel)
3 ts bakepulver
1 1/2 ts natron
3 ts vaniljesukker (kan sløyfes hvis du skal lage vafler med ost/skinke eller erstattes med urter)
1 1/2 ts kardemomme
375 g smør, smeltet

Pisk egg og sukker/bananer til eggedosis.
Rør inn melk og rømme.
Bland sammen alt det tørre og pisk inn i det våte. Jeg bruker ballongvisp og visper for hånd. Det går veldig fort.
La røren svelle i 15-30 minutter.
Tilsett smeltet smør og stek vaflene. Du trenger ikke å smøre vaffeljernet.

Skal du lage vafler med ost og/eller skinke, strør du dette over røren så fort du har helt den i jernet, og steker vaflene på vanlig måte.

Røren kan fint stå i kjøleskapet til neste dag hvis du ikke ikke får brukt opp den samme dag.

Server sammen med rømme/creme fraiche, syltetøy, brunost, prim, nutella eller det du måtte ønske. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...