torsdag 28. april 2011

Pølsebrød


Disse pølsebrødene må du bare prøve. Du kommer aldri til å kjøpe pølsebrød igjen etter å ha bakt disse. Pølsebrød du får kjøpt i butikken smaker papp og sukker i forhold til disse deilige, myke og ikke minst sunne brødene. Pølsebrødene er fine å fryse. Du kan doble oppskriften og fryse halvparten til neste gang du/dere skal ha pølsemiddag. Da får du en rask og litt sunnere middag på en gang. Denne oppskriften kan også brukes til hamburgerbrød eller rundstykker.
Til 12 stk trenger du:

25 gr gjær
3 dl lunken melk
1 ts sukker
0,5 ts salt
3 ss rapsolje
150 gr sammalt hvete fin
300 gr hvetemel

Rør ut gjæren i litt av melken. Tilsett resten av ingrediensene og elt til du har en smidig deig, ca 8 minutter. Dekk bollen med plast og la deigen heve i 45-60 minutter. Del deigen i 12 emner og form til pølsebrød. De skal være litt flate slik at de ikke blir for høye etter andre heving. Legg pølsebrødene på et bakepapirkledt stekebrett og la de etterheve i 30 minutter.
Stek brødene midt i ovnen ved 225 grader i 10 minutter.
Avkjøl litt på rist og server! :)
* Du kan erstatte sammalt hvete med hvetemel hvis du vil ha fine brød.

4 kommentarer:

 1. Det hørtes spennende ut :) Vi har så sjelden pølser, men fikk lyst å prøve denne neste gang :)

  SvarSlett
 2. Det er ikke ofte vi har pølser heller. Men når vi først skal ha det, kjøper vi kalkunpølser. Velger å tro at de er litt sunnere. :)

  SvarSlett
 3. Kalkunpølser er kun MUK.
  Gilde grillpølser er mange ganger sunnere :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mulig. Pølser generelt er ikke så sunt, men jeg synes at kalkunpølser smaker bedre enn Gilde sine. Du vet, smaken er som..... :)

   Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...