mandag 25. juli 2011

EggritosDette var vår frokostfavoritt da vi var på ferie i USA i mai i år. Eggrito er så enkelt som en tortillarull med omelettfyll. Så hvis du har noen tortillas igjen etter tacomiddag, som ikke har blitt varmet opp, legg de i en plastpose i kjøleskapet og bruk til eggritos til frokost eller lunsj dagen etter. Vi har blitt så glade i eggritos at vi alltid sørger for at det blir minst en tortilla til hver igjen etter tacomiddag. :)
Denne gangen laget vi eggritos av middagsrester. Etter å ha vært på hytta i en uke, var det ikke så mye mat igjen i kjøleskapet dagen før vi skulle dra hjem, og ingen hadde lyst til å dra og handle. Vi laget enkel omelett, la på pepperoni til de som ville ha det og avsluttet med salatrester. Det ble kjempegodt! Her er oppskriften:

4 tortillas

Omelett:
6 egg
6 ss melk
salt og pepper
smør til steking (kan sløyfes)

Valgfritt fyll:
løk, i skiver eller større biter
1 liten paprika i terninger
sopp i skiver
skinke/salami/pepperoni i strimler

revet gulost
grønn salat, strimlet
2 tomater i skiver
mais (kan sløyfes)

Varm opp tortillas etter anvisning på pakken.
Bland sammen ingrediensene til omelett. Krydre med salt og pepper.
Du kan lage eggritos med omelett uten ekstra fyll eller velge en eller flere ingredienser under valgfritt fyll. Ha litt smør i en stekepanne og stek lett løk/paprika/sopp, hvis du skal ha fyll. Ha i skinke og hell omeletten over. Det er viktig å ikke ha i for mye fyll, da omeletten skal være tynn, ellers blir den vanskelig å rulle. Du kan også steke omeletten i to omganger. Stek omeletten på den ene siden, snu og ta stekepanna av varmen.
Del omeletten i 4 biter. Legg omelettbitene i en stripe på tortillas. Strø litt gulost over. Legg på grønn salat, tomatskiver og mais. Brett inn tortillas fra den korte omelettsiden. Rull tortillas sammen. Er det vanskelig å holde rullen sammen, kan du steke den litt i panna med brettsiden ned.
Del eggritos i to og server. :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...