onsdag 22. juni 2011

Pasta med tomatsaus


Det tar ikke noe lenger tid å lage tomatsaus enn å koke pasta. Du får en deilig saus som ikke kan sammenlignes med den du får kjøpt i butikken. Så dropp Dolmio og lag tomatsausen selv!

Til 4 trenger du:

400 gr pasta
olivenolje
1 finhakket løk
4 grovhakkede hvitløksfedd
2 bokser hermetiske tomater, gjerne MUTTI
3 ts tomatpure, gjerne økologisk da den smaker mye bedre
salt og pepper
frisk basilikum
revet parmesan

Kok pasta som anvist på pakken.
Stek løk og hvitløk i litt olivenolje til løken er blank og myk. Tilsett hermetiske tomater og tomatpure og rør godt. La sausen putre i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha i hakket basilikum rett før servering.
Server med nykokt pasta og revet parmesan til. :)

2 kommentarer:

  1. Helt enig med deg. Tomatsaus er så enkelt å lage selv og smaker uendelig mye bedre enn kjøpt. Jeg synes imidlertid at tomatsaus har bare godt av å få koke lenge, gjerne en time eller så. Jeg pleier å lage diger porsjon og fryse ned i små bokser, da blir plutselig pizzasaus, lasagne, pastaretter og alt annet mye raskere å lage. :-)

    SvarSlett
  2. Enig med deg også. Sausen blir bare bedre av å stå og putre lenge. Men har du dårlig tid, er 10-15 minutter nok. Veldig lurt å lage en stor porsjon og fryse. Jeg pleier å gjøre det med tacosaus men tenkte ikke på det denne gangen. Godt tips! :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...