søndag 16. oktober 2011

Lenes knekkebrød


Denne oppskriften fant jeg på Lenes oppskrifter. Meget gode og mettende knekkebrød som krever minimal arbeidsinnsats.
Her er oppskriften:

2 dl sammalt rug fin
2 dl havregryn
2 dl havrekli
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl hakkede valnøtter eller andre nøtter
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
1 ts salt
7 dl vann

Sett ovnen på varmluft 155 grader*.
Ha alle ingrediensene i en bolle og bland med en tresleiv. La massen stå og svelle i ca 15 minutter.
Legg bakepapir på to stekebrett og fordel massen på brettene. Det blir ganske tynne lag. Vil du ha litt tykkere knekkebrød, trenger du ikke å dra massen helt ut til kantene.
Strø litt fin sammalt rug oppå, hvis du vil.
Sett brettene inn i ovnen og stek i 10 minutter. Ta ut brettene og skjær massen i passende ruter med et pizzahjul.
Sett brettene inn igjen og stek videre i 40 minutter til.
Senk temperaturen til 100 grader og la ovnsdøren stå litt på gløtt. La knekkebrødene tørke i ovnen på 100 grader med døren på gløtt i ca 1 time, til de er helt tørre.
Avkjøl knekkebrødene på rist.
Oppbevares i en tett plastpose eller boks.

* Har du ikke varmluft, kan du steke ett brett av gangen på 175 grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...